Нийтлэсэн
Туршилт судалгааны үр дүнгээр гарсан, үйлдвэрлэлд
нэвтрэхэд бэлэн болсон технологиуд:
· Хөрсийг эрүүлжүүлэх
· Уул уурхайн биологийн нөхөн сэргээлт хийх
· Жорлон, муу усны цооног, бохир ус цэвэршүүлэх
· Ургамлын хортон шавжтай тэмцэх
· Газар тариалангийн ургацын гарцыг нэмэгдүүлэх
· Малын ашиг шимийг нэмэгдүүлэх тэжээл, бэлчээрийг эрүүлжүүлж, өтөг бууцаар бордоо хийх
· Малын сүүгээр төрөл бүрийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх
· Чацаргана, жимс, жимсгэнэ боловсруулах
· Кальцижуулсан хүнсний давс
үйлдвэрлэх
Монгол орны эмийн ургамал, жимс жимсгэний нөөц баялаг, мал аж ахуйн гаралтай түүхий эдэд тулгуурлан шинэ бүтээгдэхүүний технологи хөгжүүлэх, байгалийн гаралтай үндэсний эмийн үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэх, эх орны эмийн ургамлын нөөцийг зүй зохистой ашиглах, биологийн идэвхтэй хүнсний нэмэлт бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх зэрэг туршилтуудыг амжилттай явуулж, хэрэглээнд нэвтрүүлэхээр ажиллаж байна.
Бэлтгэсэн: С.Намсрай